Career Guide Logo
 
Socrates & Comenius Logo

Emotion
english  german  french  romanian  bulgarian  greek  lithuanian  estonian 
Actiunea Comenius

 »  Programul de Invatare pe tot Parcursul Vietii
 »  Parteneriate scolare
 »  Instruire Staff in Educatia Scolara
 »  Retele Comenius
Statistici:
(la 01.01.2007)
total utilizatori: 
utilizatori azi: 
online acum: 
1078550
67
13

Unul din scopurile principale ale retelei “CareerGUIDE” este de a promova cooperarea europeana Comenius in domeniul educatiei scolare.

Actiunea COMENIUS este focalizata pe prima perioada a educatiei, incepand de la perioada prescolara si primara pana la scoala secundara, si este adresata tuturor membrilor din sectorul educational, in sensul larg al cuvantului – copii, profesori, alte persoane din sectorul educatiei, dar si autoritatilor locale, parinti, asociatii, organizatii non-guvernamentale.

Comenius sprijina parteneriatul scolar, proiecte pentru instruirea personalului din sectorul educational si retelele de educatie scolara. Comenius pune deasemenea un accent important pe probleme cum ar fi invatarea intr-un cadru multi-cultural, care este piatra de temelie a cetatenilor Europei, sprijina grupurile dezavantajate, contracareaza abandonul scolar si previne excluziunea.

 

Obiective

Obiectivele Comenius sunt de a imbunatati calitatea si consolida dimensiunea europeana a educatiei scolare, incurajand in particular colaborarea dintre scoli si contribuind la imbunatatirea pregatirii profesionale a personalului implicat direct in sectorul educational scolar, de a promova invatarea limbilor si a constientizarii interculturale.

 

Activitati Comenius

Comenius este impartita in 3 actiuni:

Comenius 1: parteneriat scolar
Comenius 2: instruire profesori si a altor cadre din sectorul educatiei scolare
Comenius 3: dezvoltarea de retele

 

CareerGUIDE contribuie la colaborarea si lucrul in proiectele europene, reda si prezinta exemple de bune practici ale actiunii Comenius, sprijina si promoveaza noile proiecte in aria tematica de indrumarea carierelor.

Membrii retelei CareerGuide, dupa inregistrarea libera, pot usor(prin intermediul formularului on-line) sa prezinte proiectele lor sau sa poarte discutii pe marginea unor idei si sugestii referitoare la noi proiecte in domeniu.

 

 

Deveniti membru | CMS | Contact | Harta site
This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.