Career Guide Logo
 
Socrates & Comenius Logo

Emotion
english  german  french  romanian  bulgarian  greek  lithuanian  estonian 
Actiunea Comenius » Retele Comenius

 »  Programul de Invatare pe tot Parcursul Vietii
 »  Parteneriate scolare
 »  Instruire Staff in Educatia Scolara
 »  Retele Comenius
Statistici:
(la 01.01.2007)
total utilizatori: 
utilizatori azi: 
online acum: 
970796
171
16

Principalul scop al Retelelor Comenius este de a crea legaturi intre proiectele realizate de parteneriatele scolare si cele legate de instruirea corpului didactic din scoli.

Retelele Comenius se vor baza pe subiecte de interes comun in scopul de a promova co-operarea si inovarea in sistemele scolare din Europa in diferite arii tematice. Astfel de retele vor constitui:

  • o platforma pentru asistarea persoanelor si institutiilor implicate in initiative Comenius, in vederea intaririi co-operarii dintre acestea, si sa permita intretinerea si consolidarea co-operarii Europene dincolo de perioada de sprijin Comunitar pentru proiectele lor specifice;

  • un forum de reflectie comuna si cooperare pentru identificarea si promovarea elementelor inovative si a bunelor practici legate de aria tematica vizata.

Pentru a fi eligibil pentru finantare, parteriatul care-si propune realizarea unei retele trebuie sa includa cel putin o organizatie din fiecare din sase tari participante la SOCRATES. Cei mai multi participanti din aceste retele vor fi institutii (scoli, institutii de instruire, centre de cercetare, autoritati din Educatie, asociatii, companii) care iau deja parte in proiecte, initiaza noi proiecte sau au finalizat proiecte in programele Comenius 1 sau 2 sau amandoua. Activitatea acestora va fi imbunatita prin intermediul altor organizatii cu expertiza specifica in domeniul vizat. Specialistii in Educatie si facotrii de decizie care participa la vizitele de studiu Arion din programul SOCRATES pot fi de asemenea implicati.

 

Lista urmatoare prezinta alte retele si proiecte Comenius cu relevanta ridicata pentru Indrumarea Profesionala.

Reteaua pentru limba Germana: www.daf-netzwerk.org

Reteaua pentru scoli si mediul de afaceri: www.schoolandbusiness.at

Proiectul de afaceri TV: www.wirtschaftsfernsehen-sachsen.de

Puteti prezenta reteaua dumneavoastra prin completarea formularului de inregistrare al proiectului.

 

Deveniti membru | CMS | Contact | Harta site
This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.