Career Guide Logo
 
Socrates & Comenius Logo

Emotion
english  german  french  romanian  bulgarian  greek  lithuanian  estonian 
Actiunea Comenius » Parteneriate scolare

 »  Programul de Invatare pe tot Parcursul Vietii
 »  Parteneriate scolare
 »  Instruire Staff in Educatia Scolara
 »  Retele Comenius
Statistici:
(la 01.01.2007)
total utilizatori: 
utilizatori azi: 
online acum: 
1076486
253
26

Parteneriatele Scolare Comenius promoveaza cooperarea trans-nationala intre scoli. Acestea dau elevilor si profesorilor din cel putin trei tari participante, sansa de a aborda impreuna una sau mai multe teme de interes comun. Aceasta co-operare le permite participantilor sa faca schimb de experienta, sa exploreze diferitele aspecte ale diversitatii culturale, sociale si economice in Europa, sa-si sporeasca cunostintele generale si sa invete sa inteleaga si sa aprecieze viziunile celorlalti. Parteneriatele scolare Comenius ar trebui integrate in activitatile pbisnuite ale scolilor, sa fie introduse in curricula, sa implice mai multe clase, si sa aiba un impact cat se poate de mare asupra scolii.

Toti elevii dintr-o scoala implicata intr-un proiect pot participa la activitatile proiectului. Ideal, elevii ar trebui sa particpe activ la toate fazele proiectului, inclusiv planificare, organizare si evaluare a activitatilor. Parteneriatele Scolare Comenius se focalizeaza in primul rand pe procesul de cooperare in sine – desfasurarea unui proiect cu un numar de parteneri din alte tari Europene. Totusi, proiectele vor produce de obicei rezultate cum ar fi jurnale de proiect, brosuri, obiecte, spectacole artistice, pagini web, CD-ROM-uri si altele.

 

Exista trei tipuri de parteneriat:

 

Proiectele scolare – le permit elevilor si profesorilor din cel putin trei scoli din trei tari participante pentru a lucra impreuna in timpul activitatilor de clasa obisnuite pe una sau mai multe teme de interes comun. Sprijinul financiar este pentru maximum 3 ani.

 

Proiecte lingvistice – implica grupuri de cel putin 10 tineri de peste 14 ani din scolile partenere din doua tari participante. Principalul scop al proiectelor este invatarea de limbi straine prin intermediul lucrului pe o anumita tema de interes comun impreuna cu tineri dintr-o alta tara. Durata proiectului este de obicei de un an scolar, dar poate fi extinsa la doi ani scolari consecutivi.

 

Proiecte de dezvoltare a scolilor – care le dau, directorilor de scoli si profesorilor din cel putin trei scoli din trei tari participante, oportunitatea de a face schimb de experienta si informatii asupra metodelor de predare, organizarii si managementului temelor de interes comun. Sprijinul financiar este acordat pentru maxim 3 ani.

 

Deveniti membru | CMS | Contact | Harta site
This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.